Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2007

Κειμενογράφος VS Νοστάδαμος 1-0


Όχι δεν τρελάθηκα, ακόμα…απλά παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην πληροφορική εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια προβλέπω ( - προφητεύω) κάποια άσχημα πράγματα για το μέλλον και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν θα θυμίσω στους παλιούς τον 8080 τον πρώτο μικροεπεξεργαστή της INTEL που έβαλε τα θεμέλια για την κατασκευή του πρώτου pc της IBM. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα pc έγιναν τρομερά ισχυρά και αφάνταστα οικονομικά. Έτσι όλοι εμείς απολαμβάνουμε έναν γρήγορο Η/Υ στο σπίτι μας. Όχι για πολύ όμως! Τη θέση των PC θα πάρουν κουτά τερματικά (dummies) τα οποία θα αποτελούνται από οθόνη, πληκτρολόγιο ποντίκι και τίποτε άλλο. Η συντήρηση πλήρους συστήματος θα είναι ασύμφορη και παράνομη.


Οι λόγοι λοιπόν είναι οι εξής:
Α. Οι ταχύτητες του internet αναβαθμίζονται συνεχώς. Στο άμεσο μέλλον θα μπορεί η επεξεργασία των δεδομένων να γίνεται online και να μας επιστρέφει αμέσως το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, έχουμε ένα βίντεο (όλα τα αρχεία μας θα είναι αποθηκευμένα στο διαδίκτυο και όχι τοπικά.) και θέλουμε να το επεξεργαστούμε. Κανένα πρόβλημα. Η επεξεργασία θα γίνει τοπικά στο server που μας “φιλοξενεί” και μεις θα δούμε το αποτέλεσμα. Θέλουμε να αντιγράψουμε το video σε dvd; Θα υπάρχει τεράστια τοπική μνήμη ram που θα φορτώνει το αρχείο και θα το αντιγράφει. Οπότε θα είναι εφικτή η υλοποίηση του σατανικού σχεδίου!
Β. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε λίγο καιρό θα είναι άχρηστες μιας και στον ψηφιακό κόσμο η φωνή είναι δεδομένα οπότε όποιος έχει internet έχει και δωρεάν ομιλία. Ήδη έχουν στραφεί αρκετά στο ασύρματο internet. Έτσι θα εισβάλουν όλο ένα και περισσότερο στον τομέα της πληροφορικής επιδιώκοντας ανατροπή του σκηνικού και μερίδιο από τους πελάτες προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Γ. Η πειρατεία είναι ανεξέλεγκτη (ουδέν σχόλιο). Όσοι έχουν αυθεντικά windows και προγράμματα να σηκώσουν το χέρι….
Δ. Χάκερς Κράκερς και λοιπά παλικάρια που συνεχώς πληθαίνουν και οργανώνονται θα μείνουν με το ποντίκι στο χέρι. Αν τους αφαιρέσεις την επεξεργαστική ισχύ από τα χέρια, τους αφόπλισες. Όχι ακριβώς αλλά τους δυσκολεύεις αρκετά.
Ε. Τα δεδομένα μας θα είναι στη διάθεση των αρχών…
Συνέπειες:
Α. Ξεχάστε torrent και τα λοιπά p2p προγράμματα. Πειρατικό software κλπ. Όλα θα είναι αγορασμένα γνήσια από τον πάροχο μας και θα είναι μέσα στην τιμή της συνδρομής.
Β. Προσωπικά αρχεία τέλος.
Γ. Η ελευθερία του internet θα πεθάνει και να μου το θυμηθείτε που θα προλάβουμε και τα 40 της.
Πώς θα υλοποιηθεί:
Φανταστείτε ότι με 10 – 15 ευρώ παραπάνω από το πάγιο που πληρώνουμε τώρα όλοι μας για internet, αντί για το modem – router, να μας δίνουν δώρο το τερματικό που προανέφερα. Δηλαδή, δε θα χρειάζεται να αγοράσουμε καν H/Y για να συνδεθούμε. Επίσης δε θα χρειάζεται να κάνουμε ποτέ αναβάθμιση!!! Κάτι που πραγματικά μας τυραννάει μιας και οι απαιτήσεις των “βαρειών” εφαρμογών μας αναγκάζουν να αναβαθμίζουμε συνεχώς το υλικό μας. Όλα αυτά θα γίνονται χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα. Απλά θα διαλέγουμε πακέτα προσφορών (επεξεργαστική ισχύ, χωρητικότητα, σουίτα προγραμμάτων(gamer,office,student κτλ)). Τέρμα το άγχος για ιούς, χακερς κτλ αφού θα υπάρχουν servers που σε ανύποπτο χρόνο θα ελέγχουν τα δεδομένα μας. Η μεταφορά ενός τεράστιου αρχείου από μένα σε σας για παράδειγμα θα γίνεται σε δευτερόλεπτα γιατί θα γίνεται από τον δικό μου πάροχο στον δικό σας και όχι από PC σε server από κει σε άλλους server και από κει σε PC.Φαντάζουν δελεαστικά και έτσι είναι, μα θα σημάνουν το τέλος της ελευθερίας μας. Έτσι λοιπόν όποιος θα συνεχίσει να έχει στο σπίτι του ολοκληρωμένο σύστημα θα είναι κακόβουλος και έτσι θα αντιμετωπίζεται. Με καχυποψία και έλεγχο. Αυτά τα λίγα. Ελπίζω να μην κούρασα. Προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο απλά και κατανοητά γινόταν. Μακάρι να βγω ψεύτης. Καλού κακού χαρείτε την ελευθερία όσο είναι καιρός ακόμα…

5 σχόλια:

Λακων είπε...

Αν και σε πολλά έχεις δίκιο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Σε πληροφορώ πως έχω γνήσια Windows αλλά πλέον δεν τα χρησιμοποιώ αφού με το Linux κάνω καλύτερα τη δουλειά μου.Δεν χρειάζομαι πειρατικά προγράμματα αφού με καλύπτει ο ανοιχτός κώδικας.
Απο την άλλη μπορεί να υπάρξει και ανωνυμία με κρυπτογράφηση των δεδομένων.
Γενικότερα αν και έχεις προφητικές ικανότητες να σου πω πως η γνώση είναι δύναμη και όλες τις εξελίξεις θα τις καθορίσουμε και εμείς.

keimenografos είπε...

Το linux φίλε μου αντιπροσωπεύει το 5 άντε βαριά το 10 % των χρηστών. Όπως και τα αγορασμένα προγράμματα αφορούν τη μειοψηφία. Μη μου πεις ότι δεν κατεβάζεις mp3 και ταινίες γιατί δε θα σε πιστέψω. Μιλάμε πάντα για οικιακούς χρήστες και PC. Εννοείται πως οι εταιρίες και οι επιχειρήσεις είναι νόμιμες σε μεγάλο βαθμό γιατί έχουν το φόβο του ελέγχου. Όσο για την κρυπτογράφηση είναι απλά δεδομένα με καθυστέρηση στην ανάγνωση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σπάσει. Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει, διαφορετικά δε θα κλείδωνε, λένε οι χάκερ. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν... Όταν μιλάει το κέρδος η γνώση είναι χρήμα φίλε.

Samael είπε...

Πολύ καλό κείμενο. Φαίνεται πως οι εταιρείες δεν θέλουν ν'αφήσουν τίποτα ανεκμετάλλευτο. Όλοι κατεβάζουμε κάθε είδους αρχεία κι αυτό είναι που με ανησυχεί. Πάντα ένα κείμενο που αναφέρεται στο μέλλον διατρέχει τον κίνδυνο να διαψευστεί, αλλά καλύτερα απ' το να μιλάς εκ του ασφαλούς.
Ακόμη και το φακέλωμα θα καταστεί ευκολότερη υπόθεση...

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ είπε...

Καλώς ή κακώς, κάποια ζητήματα έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία.
Η πορεία αυτή διαγράφεται και υλοποιείται δυσκολότερα, όταν δίνουν το παρόν αιχμηρά μυαλά υπό αφύπνιση και συνειδητοποιημένες ακέραιες στάσεις ζωής. Η πορεία αυτή ματαιώνεται κάτω από απροσδόκητες συντριπτικές καταστάσεις ή μετά από γενικευμένη εκδήλωση μαζικού ενάντιου ρεύματος.

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲