Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Merry Christmas




Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνεις χάνεται η μαγεία των Χριστουγέννων. Μακάρι να μπορούσα να νιώσω όπως στα παιδικά μου χρόνια. Τηλεμαραθώνιοι, τιμή γαλοπούλας, ευχές και ρεβεγιόν. Αυτές οι τέσσερις λέξεις είναι οι γιορτές. Έχουμε καταντήσει τη ζωή μας πολύ μίζερη. Η ίδια ιστορία κάθε χρόνο. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που αναλύουν τα ίδια θέματα τις ίδιες μέρες του χρόνου στα ίδια κανάλια με ίδια ρεπορτάζ στα ίδια σημεία της Αθήνας. Στοοοοοοόπ…… Απαλή μουσική, ηρεμία …ένα τραπέζι με στρωμένο κόκκινο τραπεζομάντιλο και φωτισμό από κεριά. Κρασί και φαγητό της αρεσκείας σας. Απέναντι σας αυτός που αγαπάτε ( η τηλεόραση στον ακάλυπτο χίλια κομμάτια, ΝΑΙ η plasma ρε τσιγκούνη). Αυτό θα πει Χριστούγεννα. Κόστος ελάχιστο(ανάλογα τις ίντσες), απλά μεράκι και αφήστε τους να τραγουδάνε και να χτυπιούνται στα στούντιο. Όταν η ψυχή του ανθρώπου κλείνει τότε ανοίγει η τηλεόραση. Είναι λυπηρό να διασκεδάζεις παρακολουθώντας κάποιους άλλους να το κάνουν για σένα. Ας κάνουμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια μια όμορφη σκέψη και ας πιστέψουμε στη μαγεία των Χριστουγέννων. Όπως τότε….που δεν ήμασταν καλικάτζαροι(σκυθρωποί και στραβωμένοι με τα πάντα) αλλά παιδιά, η λέξη δουλειά και άγχος δεν υπήρχε και το σαλόνι μετατρεπόταν σε ένα μαγικό τόπο που όλα μπορούσαν να συμβούν. Η μουσική, το δέντρο, τα δώρα. Νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα γι αυτό δεν απολαμβάνουμε τίποτα. Κι όμως ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Πώς το ξέρω; Γυρίστε πίσω το χρόνο και…θα δείτε ένα παιδάκι να τον περιμένει… Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους bloggers και τις οικογένειες τους. Να περάσετε όσο πιο όμορφα και μαγικά μπορείτε….χο χο χο ; )

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Xρόνια πολλά φίλε μου!Πέρνα όσο καλύτερα μπορείς. Συμφωνώ απολύτως με το κείμενο...τα Χριστούγεννα εκφυλίστηκαν απ' την μανία της κατανάλωσης...

Από Μηχανής Θεός είπε...

Χο - Χο - Χο!!!
Να σε δω κάποια στιγμή με άσπρη γενειάδα και κόκκινο σκούφο... και τι στον κόσμο!!!
Χρόνια πολλά λοιπόν και καλές γιορτές!!! Να'σαι πάντα καλά φίλε μου!

Λακων είπε...

Χρόνια πολλά και καλά!

Matrix είπε...

Καλές Γιορτές!

Ελπίζω να σε πετύχω κάπου εκεί έξω :)

keimenografos είπε...

Να είμαστε όλοι καλά να τα λέμε. Πραγματικά σας νιώθω δικούς μου ανθρώπους κι ας μην έχουμε γνωριστεί απο κοντά, με όλους.

roadartist είπε...

Χρόνια σου πολλά, με πολύ αγάπη και τρέλα!! Να έχεις μέσα σου το πνεύμα των ημερών αυτών για όλο το χρόνο! :))

keimenografos είπε...

Σ ευχαριστώ roadartist.Σου ευχομαι τα καλύτερα με υγεία πάνω απ όλα.

kos7 είπε...

φιλε καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία και περισσότερο χαμογελο για όλους μας. να είσαι καλά....

Από Μηχανής Θεός είπε...

Την ατάκα "ρακομελομακάρονα" δεν παίζει να την ξεχάσω εύκολα... ;)))) Κάτι πρέπει να γίνει επ'αυτού!

Καλό 8!!!!