Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Κάτι πιο light


Αφορμή γι αυτό το post είναι μια συζήτηση που είχα ακούσει τυχαία κάποτε σε ένα καφέ στην Αθήνα. Μια μεγάλη κυρία περί τα 50 συζητώντας με τις φίλες της σε διπλανό τραπέζι ανέφερε το εξής: Τελικά το σεξ με τρίτο πρόσωπο είναι ανάταση ψυχής. Ανανεώνει τη σχέση! Γέλασα και χλεύασα αρχικά το ομολογώ. Όσο μεγαλώνω όμως ακούω ιστορίες, βιώνω και παρατηρώ καταστάσεις γύρω μου που επιβεβαιώνουν τα δυσοίωνα, για τους ρομαντικούς, λόγια της. Μήπως τελικά όλους μας αρέσει και το παίζουμε Κινέζοι; Κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και όλα καλά; Απιστία είναι αν το μάθει ο/η σύντροφος ή αν το κάνουμε ή ακόμη καλύτερα αν το σκεφτούμε!! Εύχομαι τα σχόλια σας να μην είναι το κλασσικό: Είναι το τι θέλει ο καθένας από τη ζωή κτλ κτλ. Αυτά λέω και γω όταν δε θέλω να απαντήσω. Είναι μεγάλο θέμα και έχω πολλές απορίες. Ελάχιστοι μιλούν ειλικρινά και γι αυτό ο γάμος είναι τυπική διαδικασία (και μεγάλο έξοδο). Και κάτι τελευταίο. Έχω βαρεθεί να ακούω ιστορίες από φίλους για παντρεμένες και γενικά δεσμευμένες. Μήπως είμαστε ανόητοι να πιστεύουμε ότι πάντοτε είναι η γυναίκα του άλλου;

18 σχόλια:

kos7 είπε...

νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα είναι και η δική μας σχεση,συζυγος ή οτι άλλο.μπορει να είναι κυνικό αλλα αυτο πιστευω,δυστυχώς.........

Λακων είπε...

Τη γυναίκα αν την κλείσεις σε μπουκάλι θα σε κερατώσει με το φελλό.
Γενικότερα μετά από κάποια ηλικία χάνεται το συναίσθημα και εμφανίζονται τα συμφέροντα και τα ωφελιμιστικά κίνητρα.
Μου έδωσες ιδέα όμως για το επόμενο μου post.

keimenografos είπε...

kos7 Δυστυχώς δεν είναι κυνικό έτσι είναι το σκηνικό..
Λάκων Το θέμα δεν είναι μόνο οτι χάνονται τα συναισθήματα, είναι οτι εμφανίζονται προς άλλη κατευθυνση και πέφτει δούλεμα και απο τις 2 πλευρές.

Από Μηχανής Θεός είπε...

Αρχικα ας αποδεχτουμε επιτελους το αξιωμα οτι η πολυγαμια δεν αφορα μονο τους Μουσουλμανους και καποιες φυλες Ιθαγενων. Εκτος αν ο τυπος που ντυνοταν με προβιες και κρυβοταν απο τα υπερμεγεθη ερπετα στα σπηλαια, ειναι προγονος των πιθηκων και οχι δικος μας. Η απιστια και οι ενοχες γυρω απο αυτην ειναι κυριως χριστιανικη εφευρεση. Και εμεις επιλεκτικα παραβαινουμε την απαγορευση των προγαμιαιων σχεσεων, αλλα ως φαρισαιοι κατακρινουμε ΔΗΜΟΣΙΑ την απιστια. Ενω ΙΔΙΩΤΙΚΑ ισως και να ξεσαλωνουμε. Την απιστια ουτε την επικροτω, ουτε την αποδοκιμαζω. Ειναι ενα ενδεχομενο που αφορα ολες τις μορφες σχεσεων, αφου πηγαζει απο την ανθρωπινη φυση. Καποιος απιστει γιατι απλα δεν μπορει να συγκρατησει τις ορμες του ή γιατι δεν καλυπτεται απο την επιλογη που ο ιδιος εχει ηδη κανει. Και τελος ας καταλαβουμε οτι με τον γαμο επιλεγουμε "δια βιου" ΣΥΝΤΡΟΦΟ και οχι συντροφο του σεξ. Οποιος το συνειδητοποιησει εγκαιρως και το κατανοησει, γλιτωνει απο κακοτοπιες και παρατραγουδα...

keimenografos είπε...

Πολύ σωστά από μηχανής φίλε. Οι "πειρασμοί" πάντα θα υπάρχουν, αρκεί να έχουμε συνειδητά επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής. Εξάλλου αν επιλέξεις ένα σύντροφο με βάση μόνο το σεξ στην αρχή, που θα παίζει μεγάλο ρόλο, θα είσαι ικανοποιημένος, αργότερα όμως;

Από Μηχανής Θεός είπε...

Εσυ αν αυριο π.χ. παντρευοσουν, θα απεκλειες τελειως το ενδεχομενο οτι η γυναικα σου ισως σε απατησει ή θα σκεφτοσουν οτι καποια στιγμη μπορει να συμβει και αυτο;

keimenografos είπε...

Σίγουρος δεν είμαι ούτε για τον εαυτό μου. Πώς μπορώ να είμαι για ένα ξένο ουσιαστικά άνθρωπο. Αλάνθαστοι είναι μόνο οι θεοί. Γιαυτό το σκοπό τους επινοήσαμε. Εφόσον συζούμε με ανθρώπους όλα είναι πιθανά.

Λακων είπε...

Οι πειρασμοί υπάρχουν όπως υπάρχουν και οι κανόνες μου.
1)Όταν είμαι με μια γυναίκα είμαι μαζί της και μόνο μαζί της εκτός και αν έχουμε χαλαρή σχέση και έχουμε δώσει ο ένας στον άλλον ελευθερία κινήσεων.
2)Ποτέ δεν πάω με παντρεμένη ακόμα και αν ο γάμος της είναι υπό διάλυση.
3)Ποτέ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να φλερτάρω τη γυναίκα-κοπέλα φίλου μου ή και την αδερφή του ακόμα.
4)Όταν τελειώσει μια σχέση σημαίνει οριστικό τέλος και δεν ξαναγυρίζω ποτέ πίσω.
5)Όσο όμορφη και να είναι μια γυναίκα και ακόμα και αν είμαι ερωτευμένος μαζί της δεν παραβαίνω αυτούς τους κανόνες.

keimenografos είπε...

Σωστός και Λακωνικός. Εγώ πάντως το ομολογώ πως είμαι πιο επιρρεπής στην πραγματικότητα, αν και αρχικά προσπαθώ να τηρήσω αυτά που προανέφερες.

afrodiet είπε...

Συγνώμη αν ενοχλώ και μπαίνω ακάλεστη σε μια αντρική συζήτηση. Δεν είχε απαγορευτικό και μπήκα.
Πάντως αυτές οι γυναίκες που μιλάνε δημόσια και περήφανα για τρίτο πρόσωπο στη σχέση, έχουν πρώτα καεί από απιστία.
Και δοκιμάζουν και την άλλη πλευρά!
Όχι πάντα θύμα, αλλά και θύτης.
Για μένα πάντως, αν δεν την ξέρω την απιστία δεν υπάρχει. Γιατί η μονογαμία που απαιτούμε είναι μόνο θέμα εγωισμού. Δεν το λέω βέβαια στο φίλο μου, μην του βάλω ιδέες.
Γεια, συνάδελφε κειμενογράφε!

keimenografos είπε...

Γεια σου afrodiet φυσικά και δεν υπάρχει περιορισμός και getto στο blog μου, όχι μόνο στο δικό μου αλλά και των υπολοίπων φίλων. Από κει και πέρα είναι λογικό και μόνο που συζητάς κάτι τέτοιο να έχεις αντιδράσεις από τον άνθρωπο σου. Προσωπική μου γνώμη είναι πως περισσότερο μας κρατάει ο φόβος της εκδίκησης παρά η πίστη σε μια μονογαμική σχέση.

Λακων είπε...

Η μονογαμία δεν είναι κάτι εγωιστικό.
Είναι αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα.
Η πολυγαμία ή το κέρατο αντιθέτως είναι και δηλώνει ανασφάλεια.

Από Μηχανής Θεός είπε...

@ Λακων: Αν το θετεις ως εκ προεπιλογης πολυγαμικοι και επιλεκτικα μονογαμικοι, τοτε θα συμφωνησω. Γιατι αυτη η επιλογη μας ξεχωριζει απο τις λοιπες συνομοταξιες του βασιλειου των Ζωων.

@ κειμενογραφος: Δηλαδη μας κρατουν τα ιδια μας τα πολιτισμικα κατασκευασματα ανα τους αιωνες. Αλλωστε υπο ακραιες συνθηκες φερομαστε τοσο διαφορετικα, που τρομαζουμε και εμεις οι ιδιοι.

stormlead είπε...

Φίλε μου κειμενογράφε,ενδεχομένως θα φανώ ρομαντική ή ακόμα και γραφική,όμως για μένα το μοναδικό αντίδοτο στην απιστία είναι η ουσιαστική αγάπη!Όταν βαθιά αγαπάς τον συντροφό σου δεν αντέχεις να σε αγγίξει άλλος και κυρίως θέλεις να τον προστατεύεις και δεν θέλεις να ρισκάρεις την ηρεμία του και δεν αντέχεις να τον κοροιδεύεις!Είναι πρώτη φορά που είμα πιστή σε μια σχέση και κατάλαβα τι είναι αυτό που τα διαφοροποιεί όλα!

keimenografos είπε...

@ Όλους: Το θετικό είναι πως παρατήρησα μια ένταση που σημαίνει πως πραγματικά μας απασχολεί και μας αγχώνει το θέμα. Από κει και πέρα όλοι όταν αγαπάμε προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό είναι αυτονόητο. Αυτό που μας ξεχωρίζει από τα ζώα είναι η αντίληψη και όχι η νοημοσύνη. Αντιλαμβανόμαστε σφαιρικά τα πράγματα. Κρίνουμε και πράττουμε ανάλογα με το συμφέρον μας. Άλλο μυαλό άλλο καρδιά. Μη τα μπερδεύουμε. Όταν η καρδιά πονάει για κάποιον τότε το μυαλό κρίνει και πράττει έτσι ώστε να την ανακουφίσει. Γι αυτό ανεχόμαστε και άσχημα πράγματα μερικές φορές σε μια σχέση. Προς συμφέρον της καρδιάς. Ωστόσο όταν το μυαλό επαναφέρει τη διαύγεια του αναπόφευκτα εκτελεί συνδυασμούς με άλλα πρόσωπα. Υποσυνείδητα θα έλεγα καλύτερα. Γι αυτό άντρες και γυναίκες τον πρώτο καιρό σε μια σχέση είναι προσυλομένοι. Αργότερα και ο άνδρας θα προσέξει μια ωραία γυναίκα που θα δει και η γυναίκα μια ωραία γυναίκα(όχι αυτό είναι φαντασίωση sorry) έναν ωραίο άντρα. Τέλος πάνω από όλα, stormlead , είναι οι πράξεις μας που δεν είναι απαραίτητα ο αντικατοπτρισμός των σκέψεων. Εκεί πραγματικά είναι στη δικά μας βούληση να καταστρέψουμε μια σχέση, ένα γάμο και να χάσουμε κάθε τι όμορφο έχουμε φυλάξει για έναν άνθρωπο μόνο.

dyosmaraki είπε...

Πολύπλοκο αλλά και πολύ ενδιαφέρον το θέμα που θίγεις keimenografe. Δεν γνωρίζω να πω με βεβαιότητα πότε θα θεωρούσα μια πράξη απιστία. Μάλλον όμως θα έλεγα πως απιστία είναι η κατάσταση κατά την οποία όταν όλα κυλούν ρόδινα σε μια σχέση και κανείς δεν έχει εκφράσει τις διαφωνίες του η τα πραγματικά του θέλω στον/στην σύντροφό του, αναζητά σε κάποιον τρίτο αυτά που δεν έχει ζητήσει ποτέ από τον/την σύντροφο,τότε θα λέγεται απιστία.
Αλλοιώς για να οδηγηθεί σε απιστία ένα άτομο μάλλον η σχέση "μπάζει" η το ζευγάρι θα έχει εισέλθει σε περίοδο ρουτίνας (σε περίπτωση μακροχρόνιας σχέσης). Φυσικά δεν θα συμφωνήσω με την κυριούλα των 50 πως το σεξ με τρίτο πρόσωπο ανανεώνει την μόνιμη σχέση, το αντίθετο ίσως να δημιουργήσει προβλήματα. Μάλλον όμως θα συμφωνήσω πως στην ηλικία της πρόκειται περί ανατάσεως ψυχής....για να το λέει!!! Ειδικά αν το τρίτο πρόσωπο είναι νεότερης ηλικίας ενώ ο σύζυγος είναι πάνω από τα 50!!!
Καλησπέρα σας ξέχασα να πω μπαίνοντας....

keimenografos είπε...

@dyosmaraki:Το πρόβλημα είναι έντονο με την πάροδο των χρόνων. Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα οξείδωσης. Αν η σχέση δεν παράγει "φυσικά αντιοξειδωτικά" τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ Κ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΟΥΤΕ ΜΟΔΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΙΣΩΣ Κ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΥΤΗΣ?ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ 50 Κ ΕΚΑΝΕ ΤΡΙΟ Μ ΑΦΗΝΕΙ ΑΣΥΓΚΙΝΙΤΟ.ΑΝ ΗΤΑΝ Κ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΠΡΟΘΗΜΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑ Κ ΕΓΩ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.